Bahçelerimizin Düzenlenmesin Hakkında Fikirler

Bahçelerimizin düzenlenmesinde kişilerin fikirlerinden alıntılar oluşturarak yazmış olacağım yazımda sizler için görüntüler de bulunacak bu yazı hakkında olan fikirlerinizi belirtmenizi de bekliyorum.

İlk olarak düzenlemesi gayet güzel, bir taraftan sadelik hüküm sürmekte bir taraftan da gösterişli olmak isteyen bahçe görüyoruz. Renkli çiçekler ile cümbüş yakalanmış, arasından geçen taştan yapılmış patika ile kendimizi özgür ve huzurlu hissedeceğimiz ortam hazırlanmış.

Bahçenin etrafında bulunan tahta çitler ile sınırlar belirtilmiş ama bu çitlerin güvenlik için olmadığı aşikar. Sadece diğer insanlar için bahçenin sahibin olduğu ve bu ortama giriş yapılması için bahçe sahibi ile paylaşımınız olmasının gerektiğini gösteriyor. Çitlerin tip seçimine bakacak olursak gayet uyumlu ve rahatlık verici bir havası bulunmakta.

İçerisinde bulunan küçük çam ağaçları ise kış aylarında da bahçemizin yeşil renkten uzak kalmaması için yeterli bir seçim olmuş. Bu bahçeye sahip olmamız için ne kadar maddiyata ihtiyacımız olabilir peki? Benim tahminimi sorarsanız, bahçenin ne kadar büyüklükte olduğu gözükmüyor ama göz kararı 7 bin ile 8 bin TL arasında değişen bir miktara bu bahçenin sahibi olabiliriz diye düşünüyorum. Sizler de yorumlar kısmında fikirlerinizi belirtebilirsiniz.


Yukarıda görmüş olduğumuz bahçe için neler söyleyebiliriz diye soracak olursanız;

Metrekare olarak ufak olmasına rağmen bahçenin içerisinde olan bitki çeşitliliği ilk olarak göze çarpmakta olan noktalardan bir tanesi, bunun  yanı sıra farklılık katmak için bahçenin tam ortasına konumlandırılmış olan minik köprü bahçe sahibinin zevkli bir kişi olduğunu gösteriyor. Fakat bu tip bir bahçenin çocuklu aileler için kullanışsız olacağı da bir gerçek. Narin çiçekler ve çok dayanıklı gözükmeyen süs köprüsü de diyebileceğimiz bu ürün için çocuklar Tazmanya canavarı olabilir. Fakat arada bulunan bir çizgi film kahramanını da gözden kaçırmamak gerek. Bu bahçenin sahibinin çocuksu bir yanının da olduğunun göstergesi. 

Küçük havuz için ise söylenilecek fazla bir şey bulunmuyor bahçenin ortasında bulunmakta ve huzur verici, dinlendirici bir hava katmakta. Sizler de bu bahçe için ne kadar maddiyata ihtiyacımız olduğunu tahmin edip, yorumlarda bizlere bildirebilirsiniz. 

Ankara'da duvar yapan firmalardan Meriç Duvar'ın sahibi olarak sizler ile paylaşımda bulunmak istedim. Sizler de web sitemize girip benim ve firmam hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara'da Bahçe Duvarı

Duvar Yapımında Kalite ve Uygun Fiyat